• PRO TV
  • Cristian Tudor Popescu, despre valul III al pandemiei de coronavirus. Ce noi măsuri ar trebui să ia autoritățile

Cristian Tudor Popescu, despre valul III al pandemiei de coronavirus. Ce noi măsuri ar trebui să ia autoritățile

Cristian Tudor Popescu, despre valul III al pandemiei de coronavirus. Ce noi măsuri ar trebui să ia autoritățile

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost invitat la emisiunea ”Piața Victoriei”, difuzată de Europa FM, unde a vorbit despre valul III al pandemiei de coronavirus. 

S-ar putea să fie mai rău decât ce am avut până acum?l-a întrebat prezentatoarea emisiunii, Adriana Nedelea. 

”O să încerc să contrazic această idee care cu siguranță apasă pe mulți acum. Ce facem? O luăm de la capăt? Exact ca acum un an, ne îndreptăm spre carantina totală, pentru că despre asta este vorba, cu toate că se feresc guvernanții să pronunțe aceste vorbe foarte fatidice. Era destul de clar, de acum două săptămâni, că lucurile acolo merg, nu avea cum să fie altfel. Tulpina britanică s-a răspândit foarte repede și mai grav este că apar alte tipuri de afectări acum, la persoane sub 50 de ani, chiar mai jos și forme neîntâlnite până acum, care afectează nu doar plămânii, dar și ficatul...”

Jurnalistul este de părere că datorită vaccinului, situația este mult mai bună, spre deosebire de anul trecut. 

Acum avem o speranță. Anul trecut era un orizont de plumb, nu exista vaccin. În această lună vor fi livrate 2,6 de milioane de vaccinuri în România, așa că avem un orizont, avem pentru ce să respectăm în continuare, oricât de greu ne-ar fi mental, să respectăm regulile, să păstrăm masca, distanțarea, dezinfectarea...Avem acum un orizont pe care acum un an nu-l aveam. Știința mondială a făcul lucruri extraordinare, a reușit vaccinul în mai puțin de un an. ”

Cristian Tudor Popescu spune că, în acest moment, toate restricțiile trebuie respectate și suportate, altfel lucrurile pot scăpa de sub control, așa cum s-a întâmplat, spre exemplu, în Cehia. 

”Măsurile trebuie să fie cele necesare, pentru că, oricât de neplăcut ar fi, uitați-vă ce se întâmplă în Cehia, unde autoritățile, din considerente politice au zis hai să relaxăm, că pierdem popularitatea. Și au relaxat tot: au dat drumul școli, restaurante, să iasă lumea... În momentul dat, Cehia este copleșită, bolnavii de Covid sunt exportați în Polonia, Elveția, Germania, pentru că sistemul medical din Cehia este depășit. Iată unde au ajuns.”

Din 8 martie, Bucureștiul se va afla sub restricțiile impuse de scenariul roșu, pentru două săptămâni. Timișoara a intrat în carantină, iar restricțiile sunt mai drastice. Locuitorii nu mai ies din casă decât pentru deplasări esențiale, cu declarația pe propria răspundere completată.



Discuția completă și dialogul cu asculătorii, în materialul video de mai jos!

Pe PRO TV Plus poți vedea, emisiuni produse de Europa FM, inclusiv ”Piața Victoriei”.




Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni