• Emisiuni
  • PROFU’
  • Profu' strigă catalogul - Ani de liceu cu JO: "Ajungeam destul de rar la școală, dar încercam să fiu cât mai atentă"

Profu' strigă catalogul - Ani de liceu cu JO: "Ajungeam destul de rar la școală, dar încercam să fiu cât mai atentă"

Profu' strigă catalogul - Ani de liceu cu JO: "Ajungeam destul de rar la școală, dar încercam să fiu cât mai atentă"

"Muncă, distracție, muzică" sunt cele trei cuvinte prin care JO își definește anii de liceu, dar poveștile ei despre școala făcută în perioada adolescenței sunt nenumărate.

Pentru că a venit rândul lui JO la catalogul lui Profu', iar vedeta a acceptat să își descrie în exclusivitate perioada pe care acum o retrăiește în Profu'. 

Dă-mi exemplu de o nebunie pe care ai făcut-o ca licean...

Nu făceam nebunii prea mari... ajungeam destul de rar la școală, fiind foarte ocupată cu muzica. Iar când eram la ore încercam să fiu cât mai prezentă și cât mai atentă. Evident, am avut și momente când am mai tras chiulul sau când am încercat să copiez și am fost prinsă, dar pe astea le face toată lumea.

Dă-mi un exemplu de un domeniu căruia ți-ai fi dorit să îi acorzi mai multă atenție în liceu, dar nu ai reușit...

Psihologia. Mi-am dorit să dau și bacul la psihologie, însă nu am avut destul timp să învăț pentru asta, fiind implicată într-un concurs de talente chiar în clasa a 12-a.

Te-ai descrie ca un elev bun, foarte bun sau mai bine nu te întreb? Dacă ești din ultima categorie, totuși te întreb: de ce?

Am fost un elev bun. Am avut ambii bunici din partea mamei profesori și asta m-a ajutat mult. Pentru că eram mai mereu plecată în festivaluri și concursuri, dar m-am concentrat mult pe școala, când aveam timp, și am reușit mereu să țin pasul cu toți colegii.

Ce ar trebui să înțeleagă adulții despre liceeni de azi, dar totuși nu înțeleg?

Cred că ar trebui să înțeleagă faptul că au de învățat de la ei la fel de multe cum și liceenii au de învățat de la adulți. 

Spune-mi de materia ta preferată și apoi de materia cu care chiar nu te-ai înțeles și de ce?

Mi-a plăcut foarte mult Limba Română. Am mers pe profilul uman până în clasa a 12-a. Materiile cu care nu m-am înțeles niciodată erau, evident, cele de la real... matematica, fizica.

Ai avut vreun profesor asemănător cu PROFU’ Mișu? Dacă da, cum te-a influențat?

Nu am avut, dar mi-ar fi plăcut. 

Ai fost vreodată victima bullying-ului în școală sau ai fost apropiat de cineva care era?

Nu. Din fericire, nu am trecut prin așa ceva și am fost norocoasă pentru că la mine în clasă nu existau oameni care să-i facă pe ceilalți să se simtă prost. Am fost un colectiv unit, am avut profesori exigenți dar și sensibili, diriga a știut mereu să ne țină pe toți aproape și cred că abia acum realizez cât îmi e de dor de liceu...

Ce ți-au zis părinții tăi despre anii lor de liceu? Crezi că ți-ar fi plăcut să fii la liceu în acea perioadă?

Cred că fiecare perioadă are frumusețea ei, iar dacă mie mi-a fost dat să trăiesc această perioadă, înseamnă că așa a trebuit să fie. Ai mei mi-au povestit multe, dar tot ce-mi amintesc acum e „generația cu cheia la gât” .

Ce mesaj ai pentru elevii din ziua de azi?

Sa își dedice cât mai mult din timpul lor dezvoltării personale, să folosească toate mijloacele de care beneficiază ca să devină cea mai bună varianta a lor, să citească mult, să facă mult sport, să nu uite să trăiască și să se joace.

Dar pentru profesori?

Să încerce să se apropie mai mult de elevi, să înțeleagă cine are nevoie și cine nu de materia pe care o predau și să fie mai indulgenți atunci când un elev are înclinații spre alte materii, alte pasiuni.

SEZONUL 2 DIN PROFU' ESTE ]N FIECARE JOI, LA ORA 21:30, LA PRO TV

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA EPISOADE DIN PROFU'




FOTO: ARHIVĂ PERSONALĂ

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune PROFU’

Articole pentru emisiune PROFU’

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni